Sunday, 29 May 2011

TERIMA KASIH

Hari ini telah menjadi sejarah buat kereta myvi ako.


Bulan ini genap setahun kereta ako dan ako bakal menyambut aniversary kereta ako dengan membayar insuran jalan raya yang dianggarkan seribu lebih.


Tapi apakan daya, nampaknya angka seribu lebih itu akan meningkat lagi.


Bulan ini juga adalah tarikh untuk ako servis kereta ako. Nasib baik ini servis kali yang ke3. Orang2 yang ako kenali cakap, kalau servis kali yang ke3, tak mahal sangat.


Akibat dari orang yang tidak bertanggungjawab. Bumper depan kereta ako kemek. 


Gampang mana yang langgar kereta ako, lepas tu hilang. Prihatin la sikit, tinggal nombor telefon ka, kupon makan pizza ka, apa2 lah. Tanggungjawab la sikit.


Dengan penat dan letih yang tak hilang, selepas semangat berjoging. Bila sampai kat kereta ako ja, tengok lain macam ja bonet depan. Awat tenggelam kedalam?. Tengok2 dah kena langgaq. Gampang betul.


Ako try gak usha2 kereta2 yang ada kat situ. Kot2 ada yang kemek jugak.


Ini mesti kes tadak lesen kereta, ataupun bawak kereta sedan, bajet naik kereta yang pendek.
Gampang la. Nak reverse tu, tengok2 la pundek oi.


Dah hudoh kereta ako. Dah la tak basuh lagi, malas pasal musim hujan. Dengan bumper kemek,  dah macam hapa lagi. Tak smart dah kereta ako. haih..


TERIMA KASIH yah kepada sesiapa2 yang melanggar kereta ako. Berjuta2 dan jutaan TERIMA KASIH ako tuturkan dan diakhiri dengan GAMPANG !!!

Haduih, mana nak cari ongkos nak repair ni..adeh. Gaji lambat lagi. Tolong. !!!"Duit bukan segalanya, tapi segalanya memerlukan duit" kawan ako cakap, bukan ako. !!!

1 comment: